Mijn favorieten

De Aankoopmakelaar

Een huis aankopen dat kan ik zelf wel, die gedachte leeft bij veel mensen. Zeker nu het internet informatie prijsgeeft die voorheen alleen voor makelaars beschikbaar was. En toch weten wij altijd meer. Lokale kennis noemen we dat. Net dat beetje extra informatie dat ons via ons netwerk      ter ore komt en voor de aankopende partij een gunstige invloed heeft op het onderhandelingsproces.

Over dat onderhandelen zijn mensen nog wel eens iets te optimistisch over hun eigen kwaliteiten. Wie in het gewone leven gewend is zakelijk te zijn, kan dat in theorie ook bij de aankoop van een woning. Er is echter één groot nadeel: bij de aankoop van een woning zijn emoties betrokken die dat zakelijke talent negatief beïnvloeden. Maar weinig mensen blijven koelbloedig onderhandelen als ze verliefd zijn geworden op een huis. Als makelaar hebben we die emotie niet en willen we maar één ding: het beste resultaat behalen voor onze klant. Die motivatie, gecombineerd met die kostbare lokale kennis, zorgt soms voor gedurfde stappen in de onderhandeling. Stappen die de aankopende partij zelf vaak niet durft te zetten.

Het inschakelen van een aankoopmakelaar is een investering die zichzelf terugbetaalt. Het kan de koper niet alleen een financieel voordeel opleveren, maar zorgt voor rust in het aankoopproces. De toegevoegde waarde van de aankoopmakelaar schuilt namelijk vooral in procesbegeleiding. Een huis kopen is niet niks en de vakkennis van een makelaar is dan bijzonder waardevol. Met regelmaat komt iemand bij ons met een reeds ondertekend koopcontract, na zelf de aankoop geregeld te hebben. Het contract roept vragen op en de aankopende partij , die reeds overeenstemming heeft bereikt, wil daar toch graag opheldering over. Wie direct een makelaar inschakelt, weet ruimschoots voor de ondertekening al wat het contract behelst.

Bovendien brengen we klanten graag in contact met lokale aannemers voor een mogelijke verbouwing, geven informatie over de bouwkundige staat van een woning en eventuele erfdienstbaarheden, selecteren met liefde woningen die aan de wensen voldoen zodat de koper tijd bespaart, regelen de taxatie, letten op ontbindende voorwaarden, controleren de notariële akte van levering en de afrekening van de notaris.

Wie verliefd is geworden op een huis, doet er verstandig aan zich bij de aankoop te laten bijstaan door een makelaar die uitsluitend de belangen van zijn klant behartigt.