Blog

Uw persoonsgegevens in goede handen
Geplaatst op: 2 juli 2018
Het was nogal prominent in het nieuws de laatste tijd en ook als je het nieuws niet volgt, kan het je niet zijn ontgaan. Wie online actief is, en wie is dat tegenwoordig niet, kwam de gevolgen van de AVG tegen.
Lees meer...
Onderhandelen en bezichtigen: dit zijn de regels
Geplaatst op: 5 april 2018
Nu de markt aantrekt, krijgen we steeds vaker vragen over onderhandelingen en bezichtigingen. Huizenkopers vragen zich bijvoorbeeld af wanneer ze in onderhandeling zijn. Is dat vanaf het moment dat je een bod doet?
Lees meer...
Clausules...je moet er oog voor hebben
Geplaatst op: 23 januari 2018
Koopovereenkomsten zijn over het algemeen niet de meest interessante teksten voor kopers.
Lees meer...
Afbouwen, compenseren én een eigen minister
Geplaatst op: 10 oktober 2017
Het is zover. We hebben een nieuw kabinet. De afgelopen weken lekten er al diverse onderdelen van het nieuwe regeerakkoord uit en we zetten de belangrijkste ontwikkelingen voor de woningmarkt graag op een rij.
Lees meer...
Een wonderschone plek met een schone grond verklaring?
Geplaatst op: 27 september 2017
Een schone grondverklaring bestaat niet; wel een uitslag van een verkennend onderzoek waarin de conclusies wel of geen aanleiding geven tot nader onderzoek.
Lees meer...
Verhuurder krijgt de ruimte
Geplaatst op: 4 mei 2017
We hebben er veertien jaar op moeten wachten, maar inmiddels ligt er een nieuwe modelhuurovereenkomst voor woonruimte.
Lees meer...
Wat doen we met asbest
Geplaatst op: 3 februari 2017
Asbest kennen we allemaal als dat goedje waar je voorzichtig mee moet zijn. Dat de stof niet meer gebruikt wordt in de bouw weten veel mensen ook. Het verbod op asbestdaken vanaf 2024 is misschien minder bekend.
Lees meer...
Een tweede leven voor onroerendgoed
Geplaatst op: 30 november 2016
Toch is herbestemming geen toverwoord. Niet elk gebouw leent zich voor een nieuw functie en het traject om van de ene naar de andere functie te komen is vaak een ingewikkelde weg met de nodige juridische, bouwkundige en financiële valkuilen.
Lees meer...
De maatregelen waar niemand het over heeft in 2017
Geplaatst op: 14 november 2016
Tussen prinsjesdag en het einde van het jaar maken we de balans op. Welke veranderingen staan ons in 2017 te wachten en welke hebben gevolgen voor de woningmarkt?
Lees meer...
Ruim wonen in het centrum: het kan in Meppel op het Vledder
Geplaatst op: 23 augustus 2016
Ik schreef al eerder dat Meppel een fantastische plaats is om te wonen en wie optimaal wil profiteren van ons gezellige centrum heeft nu de kans
Lees meer...
De binnenstad Meppel bloeit op
Geplaatst op: 11 mei 2016
Positieve geluiden van de woningmarkt zijn er al langer, maar het doet ons deugd u nu ook positief nieuws te kunnen brengen over bedrijfsvastgoed.
Lees meer...
Vraagprijs Of Prijsvraag?
Geplaatst op: 24 maart 2016
Voor ons is het dagelijkse kost, maar de meeste mensen verkopen niet vaker dan hooguit een paar keer in hun leven een huis. Dan zou je je kunnen afvragen: hoe komt zo'n vraagprijs eigenlijk tot stand?
Lees meer...
Tips ten aanzien van de NVM Open Huizen Dag
Geplaatst op: 9 februari 2016
Schakel een NVM-aankoopmakelaar in als je je droomhuis hebt gevonden.
Lees meer...
Meppel…dat is mooi wonen!
Geplaatst op: 16 december 2015
Vorige week vond het Regio Zwolle Congres plaats. De Regio Zwolle, waar Meppel zich ook verbonden mee voelt, blijkt het economisch goed te doen en op veel vlakken zelfs beter dan het landelijke gemiddelde
Lees meer...
En starters op de woningmarkt dan?
Geplaatst op: 30 oktober 2015
Terwijl de positieve verhalen over de woningmarkt maar blijven komen, is er een groep die daarin nooit genoemd wordt. Logisch: deze groep profiteert namelijk niet van de aantrekkende huizenmarkt. We hebben het op deze plek al eens eerder aangekaart:
Lees meer...
Troonrede: bijrol voor woningmarkt
Geplaatst op: 18 september 2015
Prinsjesdag. Altijd een spannend moment. Hoe staan we ervoor en welke maatregelen worden genomen? Voor ons als makelaars was er dit jaar niet zoveel nieuws, de woningmarkt had een bescheiden bijrolletje in de troonrede. Er zijn echter wel een paar zaken genoemd die het vermelden waard zijn.
Lees meer...
Ons optimisme kan wel tegen een stootje
Geplaatst op: 18 juni 2015
Na jaren vol slechte cijfers en bijbehorende nieuwsberichten is de woningmarkt de laatste tijd steeds vaker positief in het nieuws. Het aantal aangevraagde hypotheken is fors gestegen ten opzichte van vorig jaar en ook het aantal woningtransacties stijgt nog steeds. De gedaalde woningprijzen, lage hypotheekrente, gestegen werkgelegenheid en het herstelde vertrouwen hebben daarvoor gezorgd.
Lees meer...